Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Wie heeft er ervaringen voor een ligfietsvakantie in Denemarken?

Datum 30 april 2013 12:44

lighans

antwoorden (1)

In 2003 hebben mijn vrouw en ik de Jutlandroute gereden (zie www.pirola.nl). We zijn per ligfiets(Wizard en Hurrie) vanaf thuis vertrokken tot Skagen in Noord-Jutland en vandaar langs de westkust weer terug. Onderweg hebben we gekampeerd.
In 2004 zijn we weer terug geweest. Dit keer zijn we met de auto naar Krusa in zuid-Jutland gereden, daar op de camping de auto achter gelaten en de oostkant van Denemarken verkend. Uiteraard weer per ligfiets. Gehopt van eiland naar eiland. We hebben toen gebruik gemaakt van hun uitstekend aangegeven Nationale fietsroutenetwerk.
Onze ervaringen:
- Het is dus niet vlak, maar meestal glooiend en uitstekend fietsbaar. Sommige eilanden (Mon bv) zijn erg heuvelachtig en we hebben daar wel korte hellingen meegemaakt van 10% en meer.
- Er zijn veel grindwegen en soms hele grove grind. Soms loopt er een mooie geasfalteerde weg vlak naast de beschreven route.
- Ook veel fietspaden met hekjes
- Het is een stil, maar vriendelijk en aangenaam land. Ook de mensen zijn heel plezierig
- Heel mooie luchten, verre uitzichten, leuke dorpjes en erg lang licht
- Campings zijn er genoeg en van uitstekende kwaliteit. Vrijwel altijd keuken, eetzaal, TV zaal etc aanwezig. We hebben geen gas van ons zelf gebruikt; altijd van de camping. Prijzen zijn inclusief alles, behalve douches.
- De mensen zijn erg -positief- geinteresserd in ligfietsen. (Vakantie)fietsen is erg populair in Denemarken
- Het weer is zo ongeveer gelijk aan dat van Nederland, maar wat bestendiger. Het regent er best wel eens, maar zeker niet meer dan in Nederland.

01 mrt 2005 00:00

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen