Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfietsen is comfortabel. Hoe kan ik ook comfortabel en toch lichtgewicht kamperen?

Datum 30 april 2013 12:44

twilwel

antwoorden (1)

twilwel

Probeer het eens met een moderne degelijke hangmat zoals die van Hennessy. http://www.hennessyhammock.com/
Het is lichter dan de lichtste tent, het is na oefening snel op te zetten en af te breken(zeker met de handige "snakeskins") en het comfort is zo goed dat je s'morgens weer fris en met soepele gewrichten aan de volgende etappe kunt beginnen. Het geïntegreerde regenscherm en insektengaas maken deze hangmatten tot een meer dan volwaardig alternatief voor bivakzak of tent. Het regenscherm kun je ook oprollen en dat is tijdens erg warme nachten heel prettig. Kou is wat lastiger, maar tot 5 °C blijf je nog lekker warm in of onder je opengeritste slaapzak op een dun matje.Als het nog kouder wordt heeft Hennessy nog wat slimme tips.
Nadelen zijn er natuurlijk ook: 1)tenzij je de 2 persoonsversie neemt, ben je gedoemd alleen te slapen. 2)Je moet op de camping even zoeken naar 2 bomen die op goede afstand van elkaar staan. De lange touwen geven gelukkig een ruime tolerantie. 3)Je kunt niet erg veel in de hangmat opbergen en je kunt ook niet in de hangmat koken. Dat laatste punt is op te lossen door een zgn. tarp mee te nemen; een afdakje van tentzeil en een opvouwbare stok. Deze zijn erg licht en klein op te vouwen. Hangmat en tarp samen zijn altijd nog lichter dan welke tent ook.
En wat als er geen boom te bekennen is? Dat is me nog niet gebeurd, maar met behulp van wat stokjes kun je altijd nog de hangmat omtoveren in een kleine tent. De opkomst van de hangmat zou weleens aanzet kunnen zijn tot herbebossing!

twilwel, 06 nov 2003 00:00

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen