Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

wie heeft ervaring met ligfietsen samen met de hond aan de lijn

Datum 30 april 2013 12:44

antwoorden (2)

jcoppo

Deze vraag is waarschijnlijk erg afhankelijk van de hond. Maar met een lage ligfiets of wat handigheid heb je niet eens een lijn nodig. Mijn hond loopt meestal los naast de fiets, maar als hij even dicht bij me moet blijven, pak ik gewoon zijn halsband vast tijdens het fietsen.

jcoppo, 02 feb 2005 00:00

Naar mijn gevoel gaat dit met de ligfiets makkelijker dan met een gewone fiets omdat je lager en dus dichter bij de hond zit. Ik fiets regelmatig met één van m'n honden naar het dorp met een hoge (Orka) ligfiets, de stukken door het bos loopt ze los en op de weg loopt ze naast me en houd ik gewoon de halsband vast, je hoeft dan niet te stoppen om aan te lijnen.
Ik heb één keer gefietst met drie honden (waarvan één logé) en dan moet je nauwelijks nog trappen. Ook met een mounain bike deed ik dat tot de logé hond m'n voorwiel weg maaide toen we een tuin passeerde waar andere honden zaten en ik dus vrij onzacht tegen de grond belandde. De grootste afstand dat m'n hond al heeft mee gelopen is +/- 25km heen en terug met halverwege dus een winkel pauze, het belangrijkste is dat je de hond het tempo laat bepalen, bij mij is het probleem dat zij niet kan temporiseren en veel te fanatiek wil starten, zij weet ook niet van te voren hoe ver ze moet lopen. Ook bij heel warm weer laat ik ze niet te ver lopen, ideaal is fris weer en als er hier en daar wat plassen liggen dan is dat mooi meegenomen om de dorst te lessen, van de hond wel te verstaan.

04 mrt 2005 00:00

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen